Itt lesznek leírva azok a szereplők, akiknek a hatalma elég nagy ahoz, hogy bizonyos mértékig sikerrel alakítsák Lemúria világának a sorsát. Ezek általában NJK-k (Nem Játékos Karakterek) lesznek. Tiszteletünket tehetjük az elött a játékos elött, akinek a karaktere bekerül ebbe a pantheonba!

A Fehér Cápa
Az északi, jeges tengerek legendás hírű kalózvezére. Külseje és kora ismeretlen, mivel még senki nem élte túl a vele való találkozást, az embereit kivéve. De a Fehér Cápáról még a renegátok sem beszélnek, semmilyen körülmény között.
Hatalma elsősorban abban nyílvánul meg, hogy kisebb flottának parancsol: 3 teljes hajó és legénysége lesi minden kívánságát. Valószínüleg ez az oka annak, hogy ezidáig még nem tettek kisérletet a rejtekének felkutatására és elpusztítására. (Valójában a felkutatásra már volt próbálkozás, a végeredmény egy nagy csapat hulla lett.)
Nevének említésére is megszállja az emberek lelkét a félelem, az utobbi éveben megfogyatkoztak azok, akik megkisérelték vagyonukat fegyverrel védeni tőle. Mindenki megtanulta, hogy jobb önként átadni minden értéket. Ez persze még nem biztosítja sem azt, hogy életben hagy, sem azt, hogy nem ad el rabszolgának, de az esélyeket megnöveli.
(A Fehér cápa oly régi uralmának a valódi oka, hogy ez nem név, ahogyan azt a külvilág felé sugalják, hanem rang.)

A Puszták Ura
Az ember, akit ma a Puszták Urának ismernek, egykor a Timur nevet kapta, mígnem egy csatában lesántult, amikortól fogva Sánta Timurnak nevezték. A semmiből tűnt fel, egyesítette a puszták nomád népeit (ez eddig egyedül neki sikerült), ráadásul ő az első és ez idáig egyetlen hadvezért, aki győzedelmeskedni tudott az Iszteriánus lovagrend ellen, nyílt csatában. Majd, amilyen hírtelen feltűnt, úgy el is tűnt, mint ha sose létezett volna.
Jelenleg Lemúria pusztáinak egyikén él, egy kis jurtában, ideje nagy részét pipázással és részegeskedéssel tölti. Azonban bármikor feltűnhet, és akkor jaj azoknak, akik közé és a célja közé állnak!
Részt vett a Sheldon által vezetett ősember invázió megfékezésében, de ezen legjelentősebb tette mellett is legendák tucatjainak volt ő a forrása. 
Amit senki sem tud róla, hogy a legnagyobb titokban ő Miszt jelenlegi főpapja. Rengeteg lemúriai jóslatért, legendáért és rejtélyért ő a felelős, és nem csekély mennyiségű titkot oldott már meg puszta kedvtelésből. Miszt (ki tudja miért) természetfelettien hosszú életet adott neki: nem tudni, pontosan mennyi idős (ő sem tudja), de él olyan lemuriai aggastyán, aki még porban játszó kisgyerek volt, amikor a Sánta Timur már őszült.


Samat Rogon
A külvilág és Fehérhomok lakóinak kimondhatatlan szerencséjére a város méltán rettegett excentrikus mágus-türannisza az évek során fokozatosan elvesztette érdeklődését mindazon dolgok iránt, amelyek magas fallal övezett palotakomplexumán kívül és a csillagok szférájánál lejjebb helyezkednek el. A legelképesztőbb dekadens kicsapongások, már nem is szórakozásból, hanem pusztán megszokásból használt sötét mágia, és a külső űr és más dimenziók bizarr, létezésen túli teremtményeivel folytatott diskurzusok: ilyesmikből áll a máguskirály egy átlagos, szürke hétköznapja. Jelenleg éppen bátor és pénzéhes kalandorokat keres, akik megkímélnék a nyűgtől, hogy elhagyja a palotáját, és hoznának neki egy élő hidrát a kedvenc tavacskájába - sajnos az előzőt néhány modortalan behatoló megölte, és a kristálygömbjét is ellopták. A tolvajok elmenekültek, de sorsukra sötét felhőként borul Samat Rogon nyomasztó árnya.

Z'Hralamon nagyúr

Z'Hralamon egy öreg Fekete Sárkány. Bár hatalma már évszázadok óta óriási, csak nemrégiben vált ismerté a világ különböző szegleteiben.
A nagyúr nemrégiben még Sárkányfog várának volt az uralkodója, gyűlölt társával, Araxad sárkánynagyúrral, ki Al'Ister isteni bajnokaként méltóvá vált, hogy a "lovasa", vagyis harcostársa legyen. Kiváló csapat voltak, bár mély ellenszenvvel viseltettek a másik iránt. A gondok akkor kezdődtek, amikor Z'Hralamon lerakta a tojásait...
A közeli Al'Ister templom magasrangú papsága szerette volna, ha beszolgáltatják a tojásokat, amit a két nagyúr elutasított. A papok egy "vizsgáló csoportot" küldtek a helyszínre, hogy "ellenőrizzék, Sárkányfog vára még mindig Al'Ister szilárd bástyája-e". A követek valódi célja a tojások megszerzése volt. Az akcióba meghalt Araxad nagyúr, és Z'Hralamon nagyúr 2 kikelt fiókája is. A még ki nem kellt tojásokat elragadták tőle.
A sárkány iszonyatos dühében lerombolt a várat, majd úgy döntött: bosszút esküszik fiókáinak gyilkosain és a tojások elrablóin, és bárki legyen is a felelős, ő meg fogja találni.

Szerző: Xinaf  2009.11.25. 18:38 3 komment

Címkék: háttér karakterek rettegett urak

A bejegyzés trackback címe:

https://lemuria.blog.hu/api/trackback/id/tr691552191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2009.11.25. 18:40:17

Ez egy szabad bejegyzés, ide minden szerző felírhatja azokat az NJK-kat és JK-kat, amik megütik a fent bemutatott szintet! Reményem szerint folyamatosan frissülni fog. Ha ez történne, a T. Szerző írjon egy kommentet, hogy mindenki értesüljön a dologról!

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2009.11.26. 01:29:28

Közkívánatra felkerült Samat Rogon, Fehérhomok excentrikus máguskirálya.
süti beállítások módosítása