Szereplők:
- Csontvető, 4. szintű tolvaj, jk
- később három kiemelkedően tehetséges, ám peches tolvajkölyök, 2. szintű njk-k

Legutóbb hőseink behatoltak Samat Rogon palotakertjébe, és a nagyúr csillagvizsgálóját ki is rabolták. A tolvaj többek között pár könyvet és egy kristálygömböt is meglovasított - ezek eltulajdonításától a varázsló (érthető módon) óvakodott. Pár nap múlva az egyik játékos átjött, hogy folytassuk a játékot...
Csontvetőt hihetetlen szerencse érte:l sikerült túladnia a szerzeményein, hogy aztán a városőrség kirabolja - de a játékosi lelemény miatt csak a kisebb erszényét vették el. Ezután a következő napirendi pont a város elhagyása volt, hiszen korábban azt csak feltételezték, hogy a helyi zsarnok halott, és ugye jobb félni, mint megijedni... (basszus, mondom magamban, ezek ismernek engem...XD)
Sikeresen felkéredzkedett egy Fenyvestaréjba, a közeli városba tartó kereskedőhajóra. Ott először (nagyon helyesen) felderítette a terepet. Ezalatt sajnos összetűzésbe keveredett három tolvajjal, így kénytelen volt gyógyítót keresni. A közeli Szolarisz szentély kedves öreg papja készségesen segített neki, cserébe "áldozati felajánlásért", majd megbízta, hogy hozzon híreket a kétnapi járóföldre található másik Szolarisz-szentélyről. Mivel a vidék elég veszélyes a kereskedelmi utat terrorizáló hiénaemberek miatt, ezért jó eszű vagyoni viszony átrendezőnk úgy döntött, hogy csatlakozik egy délfelé tartó karavánhoz, amely másnap hajnalban indult. Az éjszaka két kollégája felkereste a szállásán, de hála az óvintézkedéseinek sikeresen megsebesítette és megfutamította a támadóit.
Reggel csatlakozott a karavánhoz, amikor megjelent az előző napi (és mint kiderült, éjszakai) három tolvajkölyök, akik rávették, hogy tanítványul fogadja őket. A karavánút első napja szinte eseménytelenül telt: az úton álldogáló csontvázakat egy ügyes trükkel kicselezték, az északra vonuló Hastur kultisták elől pedig félrehúzódtak. A három tolvajkölyök az éjszaka ugyan megpróbálta megölni és kirabolni hősünket, de (a játékos szerencséjére) a kereskedő testőre beavatkozott. Másnap a hiénaemberek rajtaütöttek a karavánon. A csatában a tolvaj a követői segítségével egy támadót megölt, egyet pedig megfutamított, majd látva a túlerőt, mind a négyen kereket oldottak. Egy napi étlen-szomjan bolyongás után találtak egy forrást, másnap este pedig a tábortüzük alapján egy nord barbárokból álló portyázócsapat találta meg. Rövid szóváltás után Csontvető karakán kiállásával és a hiénaemberekről szóló információkkal elnyerte a barbárok vezetőjének rokonszenvét, így azok levágás helyett megvendégelték a tolvajokat, és még a keresett szentély helyéről is információkat adtak.
Másnap megtalálták a szentélyt, Csontvető pedig egy fantasztikus lövéssel leterítette a szentély előtt sütkérező óriás gyíkot. A szentélyt átkutatták, de nem találták se a papot, se jelentősebb kincseket. Azért az oltáron álló színarany napkorongot elmozdították és rongyokba csavarták. Találtak vizet és megsütötték az óriásgyíkok húsát, majd ott maradtak éjszakára. Éjjel egy óriásskorpió támadt rájuk, aki az egyik követőt meg is ölte, de aztán Csontvető és az egyik követője, Hasszán közös erővel lenyomták (a másik követő pedig valószínűleg megtért, mert utána folyamatosan a napisten haragjáról motyogott). Ezek után a tolvajok átgondolták a helyzetet és inkább visszatették a helyére az aranynapot.
Ekkor a játékosomnak mennie kellett, így osztottam TP-t és elnapoltuk a folytatás.

Szerző: Alister  2009.11.29. 23:48 Szólj hozzá!

Címkék: krónikák csontvető fehérhomok fenyvestaréj

A bejegyzés trackback címe:

https://lemuria.blog.hu/api/trackback/id/tr1001562130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása