Karakterek:
- Csontvető, 5. szintű tolvaj (JK)
- Hasszán, a követője, 2. szintű tolvaj (NJK)
- Rafael, Isten Mája, Bakkusz 4. szintű papja (JK)
később csatlakoztak:
- Asarédu, Ninurta 4. szintű papja (JK)
- Piperkőc, 4. szintű harcos (JK)

A karaván, amivel Csontvetőék az Örökké Égő Nap városa felé utaztak, elérte útja felét és Ezüstöbölt, a gazdag kikötővárost. A városban található egy legendás jósszentély, ahol az Orákulum bármely kérdésre választ ad a kellőképpen adakozóknak. Jövőbelátó képességének eredete a föld mélyének mérgező párái, amelyek még tizennyolc más helyen is a felszínre törnek a városban; minden ilyen helyet egy-egy ősi szentély vigyáz. Három rivális kultusz verseng a városban található kisebb szentélyek irányításáért: Hastur, a Kimondhatatlan Sárga Király kultistái a kikötőben és a szegénynegyedben, Darkor illedelmes, halk szavú orgyilkosszerzetesei a kézműves- és kereskedőnegyedben, illetve Eiréné, az Eskük Betartójának harcos papjai a kikötőben és a kereskedő negyedben. A város despotája (egyben az Orákulum szentélyének őrzője) felbérelte a Káoszkopók nevű zsoldossereget, hogy megakadályozza a szekták gyilkos vetélkedését, illetve visszaszorítsa azt az árnyak közé.
Ebben a városban találkozott az egyik karavánnal érkező Csontvető Rafaellel, akinek röviddel megérkezése után ellopták a tevéjét. Rövid tanakodás után nem csak a tevét szerezték vissza, de a tolvaj a papot is "beszervezte" a karavánhoz. Ezek után azonban elpártolt tőlük a szerencse: az éjszaka kiszúrt, gazdag férfit követve betörtek a helyi ékszerész házában, ott azonban nem viselkedtek kellő óvatossággal, és a magas szintű varázsló rövid úton elbánt velük. Életüket megkímélte, de egy mágikus esküvel megerősített megbízással lettek gazdagabbak.
Ezután megkíséreltek kirabolni egy Hastur-szentélyt oly módon, hogy Rafael lesz az elterelés, Csontvető pedig közben betör a szentélybe. Sajnos mindkét vonalon csúfosan felsültek: a pap gyújtogatási kísérlete nem járt sikerrel, és bár a tolvaj bejutott a szentélybe, de a belső szentélyben őrködő ghoulok megfutamították, és csak Hastur nevének fennhangon történő kimondása (és annak következményei) tették lehetővé számára a menekülést. Isten Mája közben menekült, de amikor az éjjeli őrök ismételt felszólítására sem állt meg, lelőtték.
Csontvető másnap egy jó reggelivel kívánta kipihenni az előző este fáradalmait. Megismerkedett egy állástalan kalózzal és Asarédu is "előkerült". A csapat megreggelizett, aztán járt a rabszolgapiacon, ahol Hasszán észrevétlenül ellopta az egyik rabszolga-kereskedő értékes gyűrűjét. Ezt később Csontvető pénzzé tette (kapott egy "kincsestérképet" is, grátisz, a városi csatornahálózatról), majd rábeszélte a társait, hogy Eiréné templomában tegyenek le egymásnak hűségesküt, hogy jobban megbízzanak egymásban. A furmányos tolvaj úgy tárgyalta le a feltételeket, hogy ő csak Hasszánnnak esküdött hűséget, míg neki mindenki. Ezt amúgy a gyűrű árából finanszírozta, amit annak tulajdonosa akkor már mind a helyi tolvajokkal, mind Hastur kultistáival kerestetett...
A csapat egy szűk sikátorban bele is futott egy őket kereső csapatba. A túlerő kis híján lebírta őket, szerencsére sikerült egy ház tetejére menekülve egérutat nyerniük. A korábbiakból okulva gondosan előkészítették a bosszút. Asarédu és Hasszán a csatornákat derítették fel némi véráldozat árán, míg Csontvető és a harcos a Fekete Lótusz bordélyt, Hastur híveinek legfontosabb központját, mint vendégek. Azt tervezték, hogy megsemmisítik az ajzószer-raktárkészleteket, így mérve csapást a szektára.
Az akcióra nappal kerítettek sort, remélve, hogy így a bordélyban viszonylag kisebb lesz a mozgás. A csatornalejáratnál lemészárolták az ott vizsgálódó Eiréné-hitű járőrt, majd a hullákat magukkal cipelték. A csatornarendszert és a bordély alsó szintjét elválasztó vasrácsot átvágták, de aztán véletlenül aktivizáltak egy csapdát, és kiderült, hogy a hely nem hasra ütésre kapta a nevét... Szerencséjükre mind túlélték a halálos fekete port, de Asarédu annyira legyengült, hogy őt és Hasszánt hátrahagyva indultak tovább. Csontvető megölte az őrt, aki a raktárnak hitt helyiség ajtaját őrizte, aztán az ajtót is kinyitotta. Egy folyosóra jutottak, aminek a végén egy csigalépcső és egy faajtó volt. Sikerült elkerülni az újabb csapdát, ami az ajtót védte, majd a tolvaj besurrant az ajtón. Körülnézni nem volt ideje, mert a csigalépcső felől valaki közeledett. Csontvető elbújt a szoba ajtaja mögött, a harcos meg kisurrant a csapdával védett ajtó elé. Csontvető megvárta, amíg a párocska belép, majd megtámadta a férfit. Nem kellett volna...
Hihetetlen szerencsével sikerült elmenekülniük, az őket üldöző felbőszült férfit végül Hasszán egy szerencsés lövése terítette le. Innen már az életükért futottak. Menekülés közben megküzdöttek egy csapat ghoullal és egy lidércnyomásszerű nővel, aki kis híján végzett velük. A csatornából élve kijutottak, de még kétszer támadt rájuk egy-egy mágikusan megidézett fenevad, mielőtt elhagyták a várost.

Szerző: Alister  2009.12.09. 21:03 Szólj hozzá!

Címkék: rafael krónikák piperkőc csontvető asarédu ezüstöböl

A bejegyzés trackback címe:

https://lemuria.blog.hu/api/trackback/id/tr311586809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása