Seldon játékosa, Akheron mesél Egerben pár főiskolásnak. Az egyik játékos által írt beszámolókat itt közöljük.

Szereplők:

Petrosz Szabatiosz, számkivetett birodalmi, 4. szintű varázsló (JK)
Mazír, kalandvágyó fiatal íjász, 4. szintű harcos (JK)
Szigurd, fiatal északi rabszolga, 4. szintű harcos (JK)
Lagnor Arren, szintén kalandot kereső fiatal, 4.szintű varázsló (JK)

Hőseinket egy év múltán a keleti területek elátkozott erdejében találjuk, épp a sivatag felé tartva. A kis csapat az erdőn áthaladás közben kisebb nézeteltérésbe ütközött egy különös helybélivel. Az említett őslakos egy faun, aki megjelenésével elriasztotta a csapat lovait. Szerencsére sikerült vérontás nélkül rendezni a dolgot, és hőseink még egy új barátra is szeret tetettek.
Nem sokkal napnyugta után elértek egy közeli falut. Itt megpihentek és némi információval gazdagodtak a helybéli kocsmában. A falu egy kis favágó település, ritkán látogatják meg kereskedőkaravánok. A falusiak elmondták még azt is, hogy az erdő tündérei egyre gyakrabban ragadnak el férfiakat. Későre járt, ezért hőseink a megüresedett templomban kerestek nyughelyet éjszakára, majd Szigurd és Arren elindult, hogy némi tűzifát keressenek. Az erdő szélén némi keresgélés után találtak is eleget, de rájuk is rátalált valami (egy alakváló tündér), aki vacsorát látott kettejükben. A harcost egyetlen pillantásával megbénította, így Arrennek egyedül kellet harcolnia az életéért. A fiatal varázslónak szerencséjére barátja az utolsó pillanatban megtörte a varázst és végzett a döggel. Szerencséjükre találkoztak faun ismerősükkel, aki biztonságban kivezette őket az erdőből.
Az éjszaka további része eseménytelenül zajlott, egészen hajnalig. Hajnaltájt néhány kis tolvaj manó megpróbálta ellopni az egyik varázsló könyvét. Ezt a csapat nem hagyta szó nélkül, de különösképpen csak elkábították a szörnyeket, akiket ezután elzárt a templom egyik rejtett zugába. Kora reggel búcsút intettek a falunak, és kelet felé folytatták útjukat. Nem jutottak messzire, amikor találkoztak egy újabb tündérrel. Nem is akármilyennel: magával a környék urával, aki megkérte hőseinket, hogy legyenek segítségére egy számára fontos tárgy meglelésében. A csapat tanakodni kezdett hogy mi tévők legyenek...

Folytatás következik

Szerző: Alister  2010.03.13. 16:24 Szólj hozzá!

Címkék: krónikák fiatal feltörekvők petrosz mazír szigurd lagnor

A bejegyzés trackback címe:

https://lemuria.blog.hu/api/trackback/id/tr431836956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása