//Megjegyzés: ez a Sirályváros kampány első játékülése, amelyen mint játékos vettem rész, és amely félbemaradt, így csak vázlatos emlékeim vannak róla, de néhány későbbi történet csak így lesz érthető és a teljes kép kerek, ezért megerőltetem magam és az agyam. A kissé csapongó stílusért előre is elnézést.//

Fontosabb jk szereplők: Kalyl és Kalylle (az ikerpár), Gaff, Laran, Taszall

Minden azzal kezdődött, hogy Gaff, a városi őrség parancsnoka kapott egy szerfölött gyanús fülest, amiben egy titokzatos, álruhás iszteriánus lovagra figyelmeztették. Bár az egésznek nem volt semmi értelme, de azért a lelkiismeretes kapitány megmozgatott pár szálat, és magasabb készültségi szintet rendelt el a városi őröknek.
A történet többi szála egy egzotikus állatokat felvonultató, utazó viadalszervező, Medve Rozon a Viador városba érkezése körül bonyolódtak. Ez a szimpatikus nord rablógyilkos eredeti szakmájából kiöregedve azzal keresi a kenyerét, hogy a saját gyűjtésű, illetve drága pénzen vásárolt fenevadaival járja a nagyobb városokat, és mindenhol viadalokat szervez, ahol a helyi bajnokokat feleteti a kedvenceivel. Ha elbűvölő személyisége nem is, csodás állat sereglete annál inkább felkeltette – az istenek figyelmét.

Basztet, a Macskák Úrnője az őt tisztelő ikerpár tudomására hozta, hogy igencsak örvendezne az ő szíve, ha a fogvatartott nagymacskát (egy tigrist, ha jól emlékszem) kiszabadítanák méltatlan helyzetükből. Hogy aztán mihez kezdenek egy népes nagyvárosban nyolcszáz fontnyi izommal és vérszomjjal, azt az istennő nem árulta el, de hát ez a vallásosság szépsége. Autolükosz, a tolvajok istene szintén noszogatta főpapját, Taszallt, hogy legyen már olyan jó, és lopjon el valami igazán különlegeset arról a bestiaszállító ladikról, bizonyítva ezzel a saját rátermettségét, és istene hatalmát. Taszall ki is küldte az embereit megfigyelni, de akcióba nem lépett.
Imigyen megteremtődött a motiváció, és az ikrek meg is próbálták a viadal alatt kiszabadítani a tigrist. Még a szintén fogságban lévő trollt is megpróbálták rávenni, hogy segítsen, de nem jártak sikerrel. Sőt, a troll beköpte őket a gazdájánál, aki hívta a városőröket, pontosabban a kapitányukat, Gaffot, aki egy rövid, de annál sikeresebb nyomozás után (a siker érdekében még egy másnapi összecsapást is bevállalt a trollal), a „tettesek” nyomára bukkant. Szó szót követet, majd megállapodtak, hogy az ikrek elvállalnak egy viadalt Medve Rozon egyik szörnye ellen, cserébe nem éri őket retorzió.

Eközben a másik szálon Taszall megfigyelői és a hajóra figyelő városőrök szeme előtt egy különös alak óvakodott fel a hajóra. A kalóz-pap emberei nem mutatkozhattak, míg a városőrök úgy voltak vele, hogy nekik a fenevadak kijutását kell megakadályozni, nem a furcsa alakok bejutását, ezért nem tettek semmit. Így hamarosan elszabadult a pokol, és, ahogy ez az arénából futva érkező Medve Rozon szavaiból kiderült, egy baziliszkusz is. Ilyen probléma már szakértőt kívánt, így Gaff a kétségbe esett viadalszervezőt kiet Virothoz irányította, aki egyik bájos testőrét küldte fel a hajóra, ahonnan, kisvártatva és mindenki legnagyobb megdöbbenésére, a megkötözött és bekötött szemű baziliszkusszal sétált le. A varázsló ekkor köszönt és távozott, és a baziliszkuszt magával vitte – de senkinek sem volt kedve vitatkozni vele.

És nagyjából itt félbe is szakad a játék, ám Taszall totojázása nem vetett rá túl jó fényt istene előtt, aki megneheztelt főpapjára...

Szerző: Alister  2012.09.24. 02:27 Szólj hozzá!

Címkék: krónikák Sirályváros

A bejegyzés trackback címe:

https://lemuria.blog.hu/api/trackback/id/tr894798672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása