A Selyemút köti össze nyugat és kelet Lemuriát, és a leggyorsabb (ha nem is a legveszélytelenebb) út a mesés Khitaj földek felé, kb. 3-4 nap alatt megtehető. Az út Utolsó Bástyából indul, mely egy többszörösen megerösített, de inkább közepes méretű város, és Sárkányszembe visz, ami legendás Al’Ister székesegyházáról, kit a khitaj vidékeken a tudás és a bölcsesség isteneként is tisztelnek. 
Ezen kívül csak hajóval (több heti út), és a vadonon át (ami az öngyilkosság egy különösen perverz vállfaja) elérhető a sárga föld.
A Selyemút azonban igen veszedelmes, ezért aki nem romlandó és nem sürgős árút szállít, rendre a tengeri szállítást választja. Bár a tengeri szörnyek és a kalózok (különösen a khitaj So Moh kapitány álltál vezetett Tengeri Kígyó néven rettegett kalózhajó) újra és újra rajtaütnek a kereskedőkön, még mindig ez számít a biztonságosabb megoldásnak.

Az út mellett északra találhatóak a Vérdzsungelek. A különböző egzotikus fenevadak és ritka kórságok mellett a merrek különösen vad törzsei teszik veszedelmessé a vadonnak ezt a szegletét. A legendák szerint gyakran megfordul erre személyesen az Elátkozott Hanumán is (bár erre nincs bizonyíték). Annyi viszont bizonyos, hogy az óriásmajmok és szárnyas majmok igen nagy létszámban élnek errefele, és néha összehangoltan támadnak az emberevőkkel együtt.
Gyakorlatilag nincs olyan karaván, amit ne támadnának meg a merrek és segítőik. Ha valakit el tudnak hurcolni, azt vagy megeszik, vagy pedig feláldozzák Hanumán, esetleg más rettenetes szellemi entitás oltárán.
Az úttól délre fekszik az Átokpuszta, vagy Ragálypuszta. Nagy kiterjedésű, sík terület, amelynek közepén található Lamastu leghatalmasabb katedrálisa, a Pestisvár. Itt fészkel Lamastu legfőbb prófétája, a Kórság pápa.
Az egész vidék lüktet a kórokozóktól, épelméjű ember nem teszi be oda a lábát. A természetes és mágikus nyavalyák jelentős része csak itt fellelhető egész Lemurián.
Szerencsére a főpap, bár gyakorlatilag megközelíthetetlen, annyira hijján van haderőnek, hogy konkrétan képtelen támadást indítani a civilizáció ellen. Ha valaki a puszta irányából közelít Utolsó Bástya felé, azt azonnal agyonlövik tisztességes távolból.

Utolsó bástya: Kb. 20 ezer állandó lakossal bíró település. Megtalálhatóak benne favágók és iparosok is, de elsősorban a karavánokból él, méghozzá igen jól. A különböző mérgektől védő szerek, varázstárgyak és hasonlók kereskedelménél csak a tettre kész fegyverforgatók és varázstudók a keresettebb áruk. A Karavánkísérők céhe Lemuria szerte egyedülálló módon szervezett közvetítő csoport. Aki kész az életét kockáztatva vállalni a karavánok kíséretét, az megköti az Eiréné papok által készített szerződést, amiben előre meghatározzák, hány utat vállal. Tetemes összeget fizet a céh a szolgálatért, melynek felét fizeti ki előre. A vállalható utak száma 1-3-ig terjed.
Amennyiben a szerződés megköttetik, az küldetés varázslatként működik. A céh jelöli ki számára, hogy mely karavánokat kell kísérnie.
A céh vezetője Anton Finandrisz, Eiréné főpapja.
Nem kötelező a céhen keresztül elszegődni karavánokhoz, azonban aki szabadúszóként dolgozik, az könnyen társak nélkül találhatja magát. 
Eiréné mellett Szolarisz, Al’Ister és (földalatti mozgalomként) Hastur hite is jelentősnek számít.

Sárkányszem: Kb. 32 ezer fős település. Hasonló a szerepe, mint Utolsó bástyának, azonban itt Al’ister egyeduralkodó. Papjai és szerzetesei mellett jelentős számú fegyveres erő is található itt, akik mind Al’ister hitére felesküdött szamurájok. Ők adják a templom és a város őrségét. A város ura Khin-Phan Hong, Al’Ister főpapja kereskedőket megszégyenítő módon kezeli a pénzt, pontos kimutatásokat vezet a bevételekről és kiadásokról. Sárkányszem városa kegyetlenül megadóztat minden khitaj felé kifele menő árut, ami nem viseli a Hong pecsétet, ezért a legtöbb kereskedő itt értékesíti a nyugatról hozott értékeket, aminek hatására Sárkányszem az elmúlt tíz évben óriási fejlődésnek indult.
Nem köztudott, de pont ennek köszönhetően komoly ellenzék szerveződött már a sárga birodalomban Sárkányszem hadura ellen. Idő kérdése, hogy erővel vagy ármánnyal letaszítsák, de az idős pap egyelőre remek egészségnek örvend.

Szerző: Xinaf  2017.11.09. 21:24 Szólj hozzá!

Címkék: háttér selyemút

A bejegyzés trackback címe:

https://lemuria.blog.hu/api/trackback/id/tr3613222751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása