Lemúriában több értelmes, civilizált társadalmat alkotó faj is található. Ilyenek például az elfek, a törpék, az orkok, vagy Elifiasz hangyaemberei. Fontos kiemelnünk azonban, hogy a fent felsoroltak a világ társadalmainak peremén élnek, illetve hogy az esetükben a civilizált szó nem feltétlenül az emberi fogalmak szerinti civilizációt jelent, és külsőségeiben (a hangyaembereket, a kígyófajzatokat és a csillagnépeket leszámítva) leginkább a törzsi társadalmakra hajaznak.

A valóban domináns (és ezáltal az egyetlen, a km speciális engedélye nélkül is játszható) faj az ember. Az emberek száma körübelül tízszer akkora, mint az összes többi intelligens faj egyedeinek száma összesen. A világ átlag polgára mesebeli lénynek, vagy cirkuszi állatnak tartja számon az idegen fajokat. Egy elfet ugyanúgy nem látnak szívesen egy Eriné által uralt városban, mint ha Hastur papjai vezetnék. Azonban a többi fajjal ellentétben, az embernél nem beszélhetünk egységről. Egy olyan világban, ahol városállamokra tagolódik a civilizáció, ez bajos is lenne. Lemúria nagy, az emberek pedig sokfélék. A most következő felsorolás ismerteti, milyen népek is alkotják a világ népességének zömét.

Ashura-földek
A merrek dzsungeleitől keletre és Khitáj földjétől délre található egy kisebb kontinensnyi félsziget. Az Ősök Háborúja után ősi civilizációk virágzottak itt fel, melyek gerincét az sem tudta végleg megtörni, amikor ezer évvel ezelőtt egy Ashura nevű varázslókirály vezetésével tűzimádó barbárok igázták le ezt a vidéket.

Aszurák: 
Ashura követőinek utódai kávébarna bőrű, sötét szemű, erőteljes testalkatú, féktelen emberek, kiváló harcosok vagy tudósok. A tüzet tisztelik és a szelet, és csak a katonáskodásnak és a tudományoknak van becsülete közöttük. Az alantasnak tartott termelést és kereskedést a leigázott dévákra bízzák.
+1 Erő vagy +1 Int (az árja hódítók leszármazottja harcos vagy tudós)

Dévák: az Ashura-földek leigázott világosbarna bőrű, világos szemű és, kis termetű, kifinomult őslakosai a túlélés mesterei. Ahol aszura uraik látják őket, áldoznak és hódolnak a tűznek, de titokban ezer év után is saját hitüket (ami inkább misztikus filozófia, mint vallás) követik. Úgy tartják, hogy amíg valaki a szívében megőrzi az Élet Cseppjét, addig az örökkön égő tűz sem árthat a lelkének.
+1 Egs  vagy +1 Kar (a leigázott őslakosok utódja a túlélés mestere)

Eldárok: az elfeknek is nevezet tündérszerzetek már eltűntek Lemúriáról, vérük keveredett az emberekével, és néha felszínre tőr. Eldár elvileg szinte bármely nép tagjai közé születhet, bár merrek és khitájok közül nincs rá példa. Szemük világítóan kék, hajuk szőke vagy ezüstös. Néha még a fülük is keskenyedő formát mutat, de ezt csak a nagyon alapos megfigyelő láthatja. Mozgásuk kecses, már-már légies, mégsem tűnnek törékenynek. Őseiktől a külső jegyeken túl nagy adag gőgötis örököltek. Jóindulatú leereszkedéssel nézik a többi népet, éppen ezért nem örvendenek túlzott népszerűségnek. Különösen a sztigiaiak és a lumenek nem szenvedhetik őket. Az eldárok nagyon kevesen vannak, viszont igen összetartóak. 
+1 Ügy vagy +1 Kar (kiüt a tündér vér)

Eszkimók a nordoktól is éjszakra, az örök hó birodalmában élnek a sokat tűrő eszkimók. Alacsony, tömzsi, könnyen (és szívesen) hízó népség. Bár a hideghez szoktak (télen a -40 fok sem ritkaság feléjük), minden éghajlathoz gyorsan alkalmazkodnak. Rénszarvas tenyésztésből és a merészebbek bálnavadászatból élnek.
+1 Erő vagy +1 Böl (a bálnavadászat kisportolttá tesz, a fél év éjszaka meg vallásossá)

Felföldiek: klánokba szerveződő vad hegyi harcosok. A hajuk sötét, a szemük zöld vagy kék. Magasak és izmosak, a hajukat ezernyi fonatba fonják, az arcuk kékre festik vagy tetoválják. Hosszú lándzsákat és kétkezes kardokat forgatnak, hegyi ragadozók bőrét viselik és megsarcolják az utazókat.
+1 Erő vagy +1 Bölcs (szívós és szinte vadállati érzékek)

Gríkek: átlagos termetű, barna hajú, világos bőrű nép, amely a legnagyobb számban alkotja a világ népességét. Egyes tudósok elméletei szerint belőlük fejlődött ki az összes fehér bőrű nép, a lumeneket kivéve. Sok csoportjuk sokféle kultúrát alakított ki, ezek olykor jobban különböznek egymástól, mint egy nord egy sztígiaitól.
+1 Ügy vagy +1 Int (mesteremberek, hajósok és tudósok)

Iffarok: bronzbőrű, villogó, sötét szemű, alacsony termetű sivatagi nép. A férfiak büszkék gondosan nyírt szakállukra,  fehér turbánban és lenge, könnyű anyagból készült köpenyben járnak. Az asszonyok igen buják, ezért aki megteheti, hét lakat alatt őrzi őket. Görbe kardjaikról és sanda szándékaikról messze földön ismertek, akárcsak vonzódásukról az erős fűszerek iránt.
+1 Int vagy +1 Kar (dörzsölt, minden hájjal megkent, csábító)

Khitájok: kelet alacsony, vékony testalkatú, sárga bőrű, mandulaszemű népe, akik titkos tudásukról és mesésen gazag városaikról híresek. Füstölőszagú templomaikban és szentélyeikben ősi kincseket és még ősibb tekercseket őriznek a szótlan papok és szerzetesek. Harcosaik fém nélkül készülő páncélokat és hosszú, ívelt kardokat viselnek.
+ 1Int vagy +1Böl (misztikus, elvont gondolkodás)

Lumenek: fahéjbarna bőrű, borostyánszemű és sötétbe hajló hajú nép, a régi istenkirályok testőreinek és tanácsosainak leszármazottai. Egyesítik a nagymúltú civilizációs mázat és az alatta tomboló félállati vadságot: drága selymeik és ékszereik alatt még a nordoknál is féktelenebb fenevadak. Magasabbak a nordoknál, szívósabbak a felföldieknél és gyorsabbak a merreknél - ha a gyűlölség és csekély számuk nem lenne akadálya, birodalomalapítók is lehetnének.
+1Erő vagy +1 Kar (született harcos és vezető)

Merrek: alacsony, vékony termetű villogó szemű, éjfekete bőrű emberevők, akik a dzsungelekben élnek. Hegtetoválásokkal és a bőrükbe szúrt csontokkal díszítik magukat, dárdával és íjjal harcolnak. A vadabb törzsek még az utazókat is megeszik, a civilizáltabbak csak a hadifoglyokat és a lusta rabszolgákat. Néhány törzsük a nagy Hanumánt imádja, a többiek a sámánok nem kevésbé rettenetes szellemeit.
+1 Ügy vagy +1 Egs  (fürge, csendes, szívós)

Nomádok: a puszták szilaj népe híres remek lovasairól, íjásztudományokról, erős kumiszukról, és kezelhetetlen természetükről. Állattenyésztésből és rablásból élnek, mindkettőt igen magas fokon művelik. Alacsony, karikalábú, vágott szemű nők és férfiak. A törzs minden tagja harcos (vagy táltos/sámán), a nők és a gyerekek is.
A nomádok időről időre rajta ütnek a civilizált világon. Ilyenkor felégetik a legyőzött városokat, rabszolgákat (főleg nőket) zsákmányolnak, és tovatűnnek. 
+1 Ügy vagy +1 Böl (fürge szem és fürge kéz)

Nordok: a zord Észak nagydarab, szakállas-szőrös, prémekbe burkolózott férfiai és hasonló alkatú, de szakálltalan női. Szőke vagy vörös hajúak, szemük és bőrük világos színű. Fejszékkel és bárdokkal felfegyverezve fosztogatják a partvidéket sárkányos hajóikon. Veszett kutyaként bárdokkal és fejszékkel küzdenek a koncért, amit vérük hullatásával szereztek, és a könnyebb páncélokat sem vetik meg.
+1 Erő vagy +1 Ügy (nagydarab, izmos, született hajós)

Sztígiaiak: füstös bőrű, sötét szemű és sötét lelkű nép, akiken Széth, a Kígyóisten iszonytató papjai uralkodtak, és akik vérében ősi fajzatok vére keveredett az idők hajnalán. Romlottságuk közismert, akár csak testi szépségük és a dekadencia iránti, még a lumenekét is meghaladó érzékük.
+1 Böl vagy +1 Kar (misztikus hajlandóság, romlott bujaság)

Taorik: a déltengeri szigetvilág őslakosai sötétbarna bőrűek és fekete hajúak, mint a merrek, de arcvonásaik inkább a khitájokkal rokon. Jó kedélyűek és kényelmesek, akik életüket javarészt bonyolult szabályú táblás játékokkal és sok gyümölcsöt fogyasztva töltik. Úgy vannak vele, hogy amit meg tudnak oldani, azt megoldják, amit meg nem tudnak, azon felesleges izmozni.
+1 Egs vagy +1 Int (sok gyümölcs és nincsen stressz)

Ősemberek: azokon a vidékeken, melyek kívül esnek a civilizáción, igénytelen és vad, félállati barbarizmusba süllyedt vagy onnan még ki nem lábalt törzsek is élnek. Ápolatlanok, erősek, szívósak. Éghajlattól függően változik a bőr és hajszínük, törzstől függően a küllemük. Isteneket nem tisztelnek, inkább különböző szellemeket imádnak. Egyik csoportba sem besorolhatóak. Azon kevesek, akik valamiféleképpen eljutnak a civilizációba, meglepően gyorsan alkalmazkodnak - talán mert enélkül nem is jutnának el addig.
+1 Erő vagy+1 Egs (dagadó izmok, szívós felépítés)

Szerző: Xinaf  2009.11.25. 01:06 2 komment

Címkék: háttér fajok es nepek

A bejegyzés trackback címe:

https://lemuria.blog.hu/api/trackback/id/tr271550546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2009.11.26. 00:58:31

Kicsit kiegészítettem a szöveget.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2017.11.05. 12:15:56

Frissült a szöveg számszerű értékekkel.
süti beállítások módosítása