Szereplők:
- Csontvető, elvtelen gazember, kegyvesztett Szolarisz-papnak hazudja magát, tolvaj  (JK)
- Hasszán, a követője, tolvaj (NJK)
- Asarédu, Ninurta papja (JK)
- Niké, templomi szűz, Szolarisz-papnőja (JK)
- Seldon, ősember barbár (JK)
- Dzserri, gnoll sámán (NJK)
- Kasztor Phókasz, kereskedő (NJK)

Később csatlakozott:
- Tiemon atya, a rövid életű Frejah-egyház papja

A csapat kicsodálkozta magát, hogy túlélték mind az Alvilágot, mind a világok közti űrt, majd Csont vető, Hasszán és Asarédu vadászni indultak. Rövid úton szereztek némi óriásgyík húst, amit Seldon segítségével bevonszoltak a barlangba. Szereztek tűzifát, megsütötték a gyíkhúst, meggyógyították Dzserrit, aludtak és memorizáltak, Asarédut Ninurta leszúrta, hogy nem elég hitbuzgó, ilyenek. Aztán megindultak a sziget közepe felé látott, feltehetően emberi településre utaló füstoszlop felé.
Útközben egy csapat rabszolgával és a rájuk felügyelő öt őrrel találkoztak, akiket lendületből legyilkoltak, a rabszolgákat pedig felszabadították, köztük Tiemon atyát, akit a frejitan egyház dicstelen megtizedelése után a rúkh-madár támadását túlélő rabszolga-kereskedő nemes egyszerűséggel hajóstul eladott, majd véletlenül pont erre a szigetre került. "Rövid" töprengés után Csontvető, Hasszán, Tiemon atya és Kasztor megindult délre, a település felé. Az úton szembejött velük egy megerősített őrjárat, akik az elmaradó rabszolgákat keresték... Csontvető kidumálta a csapatot, így csak elfogták őket, az őrjárat fele elvitte őket a településre, a másik a csapat többi tagját és a rabszolgákat gyűjtötték be. A telepet egy öreg Basztet-pap vezette, akivel Csontvető megegyezett: a tolvaj pénzének javáért és az Alvilágban szerzett drágaköveiért cserébe nem végezték ki őket, csak a déli vadonba száműzték, majd később úgy módosították, hogy némi "természetbeli juttatásért" Csontvető, Asarédu, Seldon és Tiemon atya részéről  (igen, szex... tudom, gonosz vagyok...) cserébe kapnak egy csónakot, amivel elhagyhatják a szigetet.
Az embert próbáló éjszaka után a csapat csónakba szállt, és egyenesen délnek indult, az ott látható kopár szigetecske felé. Amikor a közelbe értek, kiderült, hogy a sziget egymás melletti, különböző méretű bazalttornyokból áll. Ennek ellenére megpróbáltak partra szállni, ami hatalmas mázlival sikerült is. Úgy döntöttek, ott éjszakáznak, ám ekkor hazatértek a sziget szárnyas lakói: egy csapat bronzsárkány-kölyök (hatan). A sárkánykák keményen alkudtak, végül megállapodtak abban, hogy Seldon, Asarédu és Niké hoznak tizenhat rabszolgát három napon belül, a többiek addig ottmaradnak túsznak. Igen ám, de Seldonnak támadt egy jobb ötlete: nevezetesen, hogy még az éjszaka felmászik és agyon veri a kis sárkányokat. Viszont volt egy kis probléma: nem volt mászófelszerelésül, és a bazalttornyok sima, síkos oldalán még Seldon is alig bírt felmászni...  Azért Csontvető, Seldon, Dzserri és a nem kicsit szkeptikus Kasztor megindult, de csak félútig jutottak. Csontvető itt visszafordult, és borzalmasan össze-visszatörte magát, de lejutott, meggyógyították.
Reggel a sárkányok felébredtek, és nehezményezték, hogy a csapat még nem indult el. Seldon rávette az egyik sárkányt, hogy vigye le a víz mellé - aztán megpróbálta lecsapni, mondván, hogy jó lesz túsznak, és majd vele zsarolják a többi sárkányt //a mesélő (én) itt már csak fogta a fejét//. Első csapással nem sikerült, Seldont kicsit megrázta a sárkány, majd árulást kiáltott, a testvérei felemelkedtek...
...és Csontvető agyonlőtte az egyiket, megpecsételve a sorsukat. A bazalttornyok által képzett katlanban ide-odapattogó villámok megölték Csontvetőt, Hasszán és Nikét, valamit ájulásba sodorták Tiemon atyát - de a többiek se voltak túl jó bőrben. Az atyát Asarédu pillanatnyi elmebajból megmentette, közben Seldon a már ájult sárkányt a vízbe dobta, ezzel megmentve a csapatot, mert a testvérei bosszú helyett (egyelőre) az öccsüket mentették inkább. A csapat túlélő tagjai a vízbe ugrottak, és most abban reménykednek, hogy az úszni nem tudó tagokat magukkal vonszolva elég messzire jutnak, mielőtt a sárkányok visszatérnének - illetve hogy Seldon vérző vállsebe nem csalja oda a cápákat...

Szerző: Alister  2010.01.12. 08:17 2 komment

Címkék: krónikák niké csontvető asarédu tiemon seldon

A bejegyzés trackback címe:

https://lemuria.blog.hu/api/trackback/id/tr401664729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Archaon 2010.01.27. 11:06:47

És Tiemon atya fel kívánja támasztani a rövid életű Freitan egyházat? :)

Érdekes kísérlet lenne, azt hiszem! :D

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2010.01.27. 13:51:43

@Archaon: Hjaja. Szurkolunk is erőse neki, hogy összejöjjön az a fránya kilencedik szint, aztán már mehet is a dolog, mint isteni küldetés, pokolra szállással meg minden ilyen nyalánksággal.
süti beállítások módosítása