A kampány játékos karakterei és a közöttük lévő szorosabb, nem pusztán üzleti szálak a kampány jelenidejében a következőek:

A hatalmasságok (9. szint)
 - Alberto Lokon Tharsszia, kalózherceg (harcos, kalóz)
Sirályváros ura, a Vénülő Vándor választott bajnoka. Titokzatos istenétől borzalmas adományt kapott, ami szinte legyőzhetetlenné teszi. Zászlós hajója az Oroszlán, és további két hajó tartozik hozzá, a Sárkány és a Bakkecske. Taszall a lekötelezettje, míg Noyannal inkább kölcsönösen tiszteletben tartják egymás érdekszféráit. Ő az egyetlen, aki nem fél kiet Virottól, de még ő is tartja a tisztes távolságot. Gaff régi barátja és harcostársa; még Aleg, a vén arénamester keze alatt kezdték az ipart, és Alberto azóta is tiszteli a Papát.

 - Taszall, kalózkapitány (pap)
Autolükosz főpapja és kalózkapitány, öt hajó (a „hurokflotta”) gazdája. Tízezer aranyas vérdíj van kitűzve a fejére. Albertónak, a kalózhercegnek tartozik egy szívességgel, Noyannal kölcsönösen utálják egymást, kiet Virottól fél. Gaffal, a városi őrség kapitányával feszült a viszonya. Polluxot, a vajákost lenézi, Larannal egészségesen rivalizál, míg Yuqua, Noyan lánya titokban az ő követője. Hireotheoszt, Eiréné papját nem kedveli, de a szolgáltatási érdemét elismeri. Istene neheztel rá, amiért még nem teljesítette a küldetését (lásd A bestiacirkusz).

 - Noyan, tolvajkirály (tolvaj)
A városi alvilág ura, aki vaskézzel fogja össze a tolvajokat, koldusokat és rablókat. Sápot szed Ahmalektől orgazdától, és rivalizál Luciusszal. Neheztel az ikerpárra: Kalylle és Kalyl valamivel felbosszantották. Csendestől tart, Virottól kifejezetten fél, míg Taszallt utálja és megveti. Viszont Albertóval és Gaffal kölcsönösen gyümölcsöző különalkut kötött. Ő is Aleg Papánál tanulta a fegyverforgatás alapjait, és hálás szívvel gondol volt mesterére. Egyetlen gyermeke Yuqua, aki szeretne örökösévé tenni, és ezért hozzá akarja adni Albertóhoz. Csendes tartozik neki egy szívességgel (lásd A ragályhajó), Cykhaia az íjásznő az életével. Ő tartozik egy szívességgel Polluxnak, amiért elkészítette neki a felejtés varázsitalát (lásd A ragályhajó), amit a bűbájos egy Noyantól kapott gyűrűvel tud igazolni.

 - kiet Virot, khitáj bölcs (varázsló)
A nagytiszteletű (ezt jelenti a kiet cím) Virot a misztikus erők mestere. Városszerte közismert hatalmas tudásáról és tudós hatalmáról, és a legtöbben félelemmel vegyes tisztelettel tekintenek rá. Gaffot kedveli, mert egy régi barátjára emlékezteti, és a maga régimódi, öreguras módján udvarol Yuquának, Noyan lányának. Csendes tartozik neki egy szívességgel (lásd A ragályhajó).

Az erősek (7. szint)
 - Gaff, a városi őrség kapitánya (harcos)
Felföldi renegát, aki a klán bosszúja elől menekült az Aranypartra. Kalózkarrierjének Poszeidón átka vetett véget, azóta a sirályvárosi őrségben szolgál, Alberto hatalomátvétele óta annak kapitánya. Alberto a barátja, és kedveli Larant és Hireotheoszt is, de a legtöbb embert nagy adag gyanakvással szemléli, biztos ami biztos alapon. Valamikor régen ő is harcolt Aleg Papa keze alatt, de a többiekkel ellentétben ő nem szívesen emlékszik vissza erre az időszakra. Csendes tartozik neki egy szívességgel (lásd A ragályhajó).

 - Luciusz, rabszolga-kereskedő (pap)
Valójában Széth titkos papja, és mint ilyen, leleplezése esetén biztos halál vár rá, így mindent megtesz, hogy a titkát megóvja. A Sírásóval kínosan szoros üzlet kapcsolatban áll, mert az ő segítségével szabadul meg bizonyos holttestektől, és mindketten kellemetlenül sokat tudnak vagy sejtenek a másikról. Hasonló okból tart Taszalltól és kiet Virottól, valamint az örökké éber Gafftól, viszont Hireotheosz lenézi és megveti. Larannal jó cimborák, és minden pénz megadna, hogy Kalylle-t vagy Kalylt megkaparintsa. Mérhetetlenül utálja Csendest (lásd A ragályhajó).

 - Csendes, a folyamatosan dumáló fejvadász (tolvaj)
A Csendes Halál nevű fejvadászduó társát vesztett egyik fele. Aranypart gazdag városai folyamatosan ellátják jól fizető megbízásokkal, amíg Halál előkerül. A legtöbbek szemében csak egy felbérelhető fegyver, az ikrek számára veszedelmes rivális. Egyetlen emberi kapcsolata Hireotheosz, aki napokig képes hallgatni folyamatos locsogását. Egy szívességgel tartozik mind kiet Virot, mind Gaff, mind Noyan felé (lásd A ragályhajó).

 - Kalylle, Kalyl nővére, felbérelhető zsoldos (varázsló)
Az ikerpár női tagja. Aleg Papa büszkeségei, akik a mai napig az aréna közelében laknak. Albertót, a kalózherceget félik és tisztelik, Csendessel rivalizálnak a megbízásokért, míg Noyant és Luciuszt nem kedvelik, Gaffot pedig minél jobban el akarják kerülni. Istennőjük, Basztet küldetése miatt összetűzésbe kerültek a bestiacirkusz tulajdonosával, és most tartoznak neki (lásd A bestiacirkusz).

A feltörekvők (5. szint)
 - Kalyl, Kalylle fivére, felbérelhető zsoldos (harcos)
Az ikerpár férfi tagja. Amit a nővéréről elmondhattunk, rá is igaz.

 - a Sírásó, a nekropolisz felvigyázója (pap)
Xinaf titkos papja, aki élőholtakból álló sereget készít, hogy így szolgálja a Fekete Láng Urát. Luciusszal kínosan szoros üzlet kapcsolatban áll, és mindketten kellemetlenül sokat sejtenek a másikról. Yuquát már többször kisegítette: a lány a nekropoliszban szokott elbújni, ha fel akar szívódni. A khitáj kiet Virot jelenléte a városban ellenérzéssel tölti el: a varázsló megzavarhatja a tervei kibontakozását.

 - Laran, szabadkereskedő (tolvaj)
Kalmár, csempész, alkalmi kalóz, a Vércse nevű hosszúhajó kapitánya. Igazi vadkapitalista lélek, aki bármivel és bárkivel hajlandó üzletelni, és aki vakmerően vállalja a kockázatot, ha abból igazán busás haszon várható. Alberto herceg a példaképe, Luciusz, Hireotheosz és Gaff a cimborái, az iffar Ahmalek kebelbéli barátja és tettestársa. Legnagyobb riválisa Taszall, akivel bármiben képes versengeni.

 - Ahmalek, seftes (illuzionista)
Iffar származású orgazda és informátor. Pollux, a vajákos legfontosabb beszállítója. A teljes háborítatlansága végett, és hogy az üzlet minden értelemben zökkenőmentes legyen, sápot fizet Noyannak, és időről-időre súg ezt-azt Gaff fülébe, így minden oldalról fedezi magát. Hireotheoszt nem kedveli, de Larannal igen jó barátok.

A lelkesek (3. szint)
 - Aleg, a Papa, arénamester (harcos)
Öreg vén csont, aki felett már eljárt az idő, de a viszontagságok nem törték meg, csak elkoptatták. Most a városi aréna viadalait szervezi és felügyeli. Egykori tanítványai egész Aranyparton megtalálhatók: közéjük tartozik Alberto herceg, Csendes, Noyan, az ikrek és Gaff is. Egyedül a renegát felföldivel felhős a kapcsolata, a többiek mind hálásan és jó szívvel gondolnak rá. A régi történeteiért lelkesedő Hireotheosszal jó barátságban van, akárcsak Polluxszal, aki gyakran segít neki helyrepofozni a viadorait.

 - Hireotheosz, jogász és írnok (pap)
Eiréné felszentelt papja és a sirályvárosi törvényszék fáradhatatlan szorgalmú tagja. Ha valaki szerződést szeretne íratni, általában hozzáfordul. Szabadidejében kalandregényeket ír. Aleg Papa, Csendes és Gaff gyakori vendégek az asztalánál. Ahmaleket és Taszallt a gyanús üzelmeik miatt nem kedveli. Yuquát még gyermekkorukból ismeri, azóta barátok.

 - Yuqua, besurranó (tolvaj)
Noyan lányaként nem kellene dolgoznia, de neki szenvedélye a lopás. Egyszer még kiet Virot villájába is betört, de határtalan szerencséjére a varázsló otthon volt, így megúszta élve a kalandot; azóta viszont az öreg khitáj udvarolgat neki, a maga körmönfont stílusában.  Retteg Albertótól, mert valami megsejtett a szörnyű titkából, és kifejezetten ellenséges az életét megnehezítő Polluxszal, és tart Gafftól és a városi őrségtől. Mint Autolükosz lelkes követője, Taszall a „lelki atyja”.  Hireotheosszal gyermekkori jó barátok, a Sírásó pedig már többször kisegítette rejtekhellyel, amikor nem ismerték fel, és ezért üldözni kezdték.

 - Pollux Avalion, őrző-védő szolgáltatásra specializált vajákos (varázsló)
A különböző bűvös balzsamok, olajok, italok és porok avatott kezű mestereként széles körű üzleti kapcsolatokat épített ki a városban. Erősen támaszkodik az ügyes Ahmalekre, aki segít neki beszerezni a legelképesztőbb egzotikus összetevőket és hozzávalókat. Aleg Papával a viszonyuk már baráti, míg a másik álladó vevője Gaff. A hatalmas kiet Virot említése is elég, hogy a szája megkeseredjen, és míg Csendessel csupán ellenérdekeltek, addig Yuquát és Taszallt kifejezetten utálja. Noyan, a tolvajkirály tartozik neki egy szívességgel, amiért ingyen átadta neki a felejtés varázsitalát (lásd A ragályhajó), amit Noyan gyűrűjével tud igazolni.

//Ezt a posztot rendszeresen frissíteni fogom/fogjuk, hogy játék előtt és közben ne kelljen hosszasan bogarászni a jegyzeteket.//

Szerző: Alister  2012.09.24. 02:28 Szólj hozzá!

Címkék: háttér karakterek Sirályváros

A bejegyzés trackback címe:

https://lemuria.blog.hu/api/trackback/id/tr884798657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása